Toto je archivní kopie zrušeného webu www.katolicka-dekadence.cz
Katolická dekadence
Katolická dekadence

Katolická dekadence

Křesťanská teodicea jako filosofický paradox – 1. díl.

Vzhledem k tomu, že jsem nedávno dopsala diplomku o pojetí zla v křesťanství, což je takové moje téma dlouhodobé, a zároveň jsme se tím zabývali i tady na stránkách, tak je přirozené, že diplomku chci dát taky na web. Kvůli poznámkovému aparátu jsem text nechala ve formátu doc. Rozdělila jsem to na několik dílů, tady je
1. díl.
Každý komentář je vítán.

Jinak diplomka byla psána v oboru filosofie, na fil. fakultě UK, vedoucí práce je Prof. Lenka Karfíková. Zatím nemám žádné oficiální posudky, protože obhajoba je až 21. září. Ale na té práci jsem dělala asi třičtvrtě roku, takže čtenáře stránek neušetřím a budu to zde zatvrzele uveřejňovat, ať už práci obhájím, či nikoli. (F. Jirousová, 9/2009)

Počet komentářů: 3

  1. Maftík napsal(a):

    Myslím že je to dobrý nápad, uveřejnit zde tu diplomku. Akorát si nejsem jist těmi devíti stranami, protože takhle těch dílů budou mraky. Myslím že zde je méně lepší nežli více. Komentáře z mé strany k jejímu obsahu doufám určitě budou :-)

  2. Františka napsal(a):

    No né, já to beru po kapitolách. Aby to fungovalo jako kratší články. Např. ta o Augustinovi má asi 30 stran. A komentáře určitě dodej!

  3. tofet napsal(a):

    týbrďo, to se čte jedním dechem. nechám to v sobě sednout, než se pustím do dalších dílů. po dlouhý době něco, u čehož k pochopení není nutné zkroutit přirozenost myšlení do nepřirozených poloh.

Napiště komentář